Vackert

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Så otroligt vackert här uppe.
Fotona är tagna 20.30 idag



Observatoriet

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Var en sväng till observatoriet med några st!
Inatt såg jag/vi även massa norrsken! Det var helt otroligt. (Fick dock ingen bild på norrskenet)


Kiruna marknad

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Hej! Det är en marknad som pågår just nu centrum så jag och Linnea var dit och tittade samtidigt som vi skulle till Apoteket och Ica för att handla mat! 
Det var fint och mycket saker där på marknaden :)
Vi köpte en varsin daim-munk. 

Lördag

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Nyss har jag varit i skolan och upp på Luossavaara (det där berget igen) med några ifrån skolan :) 

Hela veckan har det varit sol, sol, sol, värme, värme och ännu mera värme.

Fredag

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Andra skoldagen idag, vilket var stadsvandring, poängjakt ("nollning"), grillkväll och sen på kvällen körde vi "maffia" :) 

Första skoldagen

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Hej! Idag så var det första skoldagen och den var jättebra, man känner sig verkligen redan som en del av skolan och Kiruna! Efter skoldagen var slut på kvällen så hjälpte jag Linnea att flytta till sitt nya rum/bostad, sedan gick vi till Ica i centrum för att skicka iväg post och efter det skrev vi upp oss på tvättlistan under hela kvällen för att tvätta här för första gången vilket gick bra! Haha :) 
Lite bilder från ikväll:
Brännboll/fotboll på Matojärvi ikväll, men jag och några till var domare istället. Dock var det så himla mycket knott, jag har aldrig varit med om något liknande.
Så fint.
Luossavaara (berget) 

Skolområdet

Luossavaara

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Nyss så har jag varit ute med några nya vänner och gått upp på Luossavaara! Det var varmt men kul, och fin utsikt :)


Dock var/är det så himla mycket knott så att man blir uppäten av dom.

Lapporten

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Lapporten, Abisko ! :) (Kiruna kommun)



Kiruna dag 3

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Jag och mina föräldrar är påväg till Abisko, Riksgränsen och Narvik (Norge) just nu! :)


Skolan!

Publicerat: / Kategori: Vardag    



Framme i Kiruna!!

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Hej! Jag kom fram till Kiruna runt 21, då jag och mina föräldrar tog in på hotellet, och sen gick vi runt i Kiruna och mötte även min fadder. Nu sitter jag på hotellrummet och ska strax sova, och imon flyttar jag in i elevhemmet där jag ska bo! Resan hit har gått superbra och det känns jättehärligt att äntligen vara här uppe i Kiruna! :D 
 
Kiruna från mitt hotellrum!


!!!

Publicerat: / Kategori: Vardag    


Idag är dagen!

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Hejhej! Idag händer det!! Jag och mina föräldrar ska åka bil upp till Kiruna och sova över på hotell, för att sedan flytta in i mitt nya boende imorgon! Mina föräldrar stannar ända tills måndag (2 hela dagar), så det är roligt!! :D
Hittade en fin karta över lappland från Tripadvisor / SwedishLapland !

Imorgon flyttar jag!

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Imorgon går flyttlasset mot KIRUNA! Just nu känner jag mig bara så himla exalterad och glad :D Såklart känner jag mig också sorgsen eftersom att jag kommer vara ifrån min familj och mina vänner så mycket. Men det här kommer bli så spännande verkligen!!
Skolan (uppropet) börjar inte förräns på torsdag (om 7 dagar), så jag har några dagar då jag är helt "ledig" där uppe också :)
Två bilder från mitt besök däruppe jan-15 :)

Hur jag fick reda på att rymdgymnasiet fanns..

Publicerat: / Kategori: Vardag    
Det var i November 2013 (i 8an) när jag och min familj var påväg hem från Stockholm på kvällen som jag kollade ut genom fönstret och såg på stjärnorna, också tänkte jag "undra om det går att studera astronomi?" också frågade jag mamma i bilen om det osv, också började vi prata om det, att det går att plugga rymden i olika linjer i universitetet. Så då bestämde jag att jag skulle läsa Natur på gymnasiet (som jag ändå alltid har tänkt göra då jag älskar matte osv.) och sedan någon "rymd linje" i universitetet. Och vidare till det andra...

Sedan dagen efter sökte jag runt om vad det finns för olika linjer och program inom astronomi i universitetet, sedan kom det upp en google länk - "www.rymdgymnasiet.com" och jag tryckte direkt in, och fortsatte läsa. Min tanke just då var bara "oh. my. god." Hela min kropp fylldes typ med glad och nervös energi. Min mage började bubbla, jag blev typ kär haha. 
Jag sökte runt ännu mera och hittade olika hemsidor med massa information också hittade jag några personer som har gått på Rymdgymnasiet, som bloggade, också läste jag ut dom bloggarna och lärde mig typ allt om Kiruna och Rymdgymnasiet på någon vecka. Jag tänkte direkt när jag såg att det fanns ett rymdgymnasium att "Det DÄR, är det rätta gymnasiet för mig". 

Jag har alltid varit intresserad av rymden, det fascinerar med så himla mycket. Jag har massor med astronomiböcker och ett eget teleskop från när jag var mindre. Rymdintresset har alltid funnits där. Även om jag måste flytta ifrån allt här hemma så måste man följa sina drömmar. Man måste iallafall försökaför om jag t.ex. inte ens provar på det här, så kommer jag ju ångra hela mitt liv på detta.